Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Krize ve Vatikánu. Ruské vojsko zahájilo invazi

Poté, co vědci potvrdili, že Bůh není, propukly ve Vatikánu nepokoje, chaos a rabování. Pouliční potyčky, ozbrojené střety mezi skupinami a znásilňování jsou na denním pořádku. Nejeden kardinál již přišel násilně o svůj věneček. Papež František odjel do Chánova vyjednávat se Satanem podmínky své abdikace a Vatikán je aktuálně bez řádného vedení.

„Situace ve Vatikánu se úplně vymkla kontrole. Člověk neví dne ani hodiny a každý jede na sebe. Za svůj život jsem viděl už spoustu věcí, ale, co se děje aktuálně ve Vatikánu, to nemá obdoby. Lidé šílí, pochodně vzplály a rabování každou minutou sílí. Sám jsem byl svědkem, kdy se dva arcibiskupové porvali o sutanu krucifixem jako dvě zvířata. Od svých přátel, co na místě zůstali, dostávám zprávy, že propuknul kanibalismus“. Vyjádřil se po svém návratu z Vatikánu kardinál Dominik Duka, který ve vřavě přišel o oko.

Situace ve Vatikánu není jen krizí morální a humanitární, ale řádění v ulicích a nejasné vedení má vliv i na jeho ekonomiku. Světová burza na násilnosti zareagovala zdrženlivostí. Vatikánská měna (Jesus) strmě klesá. Stagnuje také prodej biblí a cena odpustků klesla na historické minimum.

Aby toho nebylo málo, krizi ve Vatikánu rozdmýchala navíc invaze ruského vojska. Vladimír Putin ve svém prohlášení tvrdí, že vojenská invaze do Vatikánu je humanitárního charakteru a jde mu pouze a výhradně o ochranu ruských občanů. Tanková divize spolu s pěchotou za vzdušné podpory ruských stíhacích letadel situaci ve Vatikánu pouze monitoruje a pořizuje snímky a olejomalby. Ruská flotila bojových lodí, která byla do Vatikánu taktéž poslána monitorovat a šířit dobrou náladu, se vylodila v Benátkách a zbytek hodlá dojít pěšky.

Intervence ruských vojsk vyvolala napětí mezi světovými velmocemi, které toto jednání považují za akt násilí a mnozí se jí nebojí označit za akt války. Americký prezident Barack Obama na tažení ruských vojsk do Vatikánu zareagoval okamžitě a po svém plamenném proslovu ve sněmovně reprezentantů poslal Putinovi v sms zprávě smutného smajlíka. Zvažuje taktéž, že ruskému prezidentovi pošle k narozeninám  místo obvyklého pugetu růží pouze svazek karafiátů.

Evropská unie uspořádala mimořádné zasedání hlav států, které trvalo dva dny. Nakonec se všichni jednoznačně shodli, že to od Ruska není hezké. Angela Merklová na tiskové konferenci doslova řekla: „Es ist nicht schön“ a aby přidala svému hněvu patřičnou váhu, odplivla si směrem k Rusku.

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek považuje celou situaci ohledně invaze ruských vojsk za nešťastnou a nebrání se myšlence vojenské odvety: „Na krizovém zasedání vlády jsme již diskutovali s ministrem obrany, panem Stropnickým, ohledně možného zapojení se do válečného konfliktu a nahlas zvažovali naše možnosti, které nejsou nikterak malé. Jakmile někdo opraví oba naše Gripeny, chloubu našeho vzdušného prostoru, které momentálně nejsou schopny letu, nakopneme Pandury, povoláme hradní stráž do zbraní a můžeme vyrazit do boje. Pan Babiš nás navíc ubezpečil, že nám do případného válečného tažení poskytne svůj soukromý vrtulník, ze kterého bude na nepřítele pan premiér Sobotka střílet malorážkou popřípadě házet cihly. Jakmile vrchní velitel vojska, prezident Miloš Zeman, zavelí do boje, je Česká republika připravena k důstojnému válečnému tažení s vrchním velitelem vojska, prezidentem Milošem zemanem, na mule se šavlí v ruce v přední linii“.

Celá situace je maximálně napjatá a celosvětový konflikt visí doslova na vlásku. Prozatímní vedení Vatikánu vyslalo expedici, která měla za úkol vzkřísit z mrtvých papeže Jana Pavla II. Expedice však selhala, neboť v průběhu tažení propukl u jednoho člena výpravy skandál, kdy v jeho soukromém počítači policie nalezla dětskou pornografii.

Autor: Dominik Landsman | středa 5.3.2014 11:00 | karma článku: 23,95 | přečteno: 1530x
  • Další články autora

Dominik Landsman

Naučný slovník vyšinutých matek

V těch úplně nejtemnějších koutech internetu, kam se běžný člověk odváží pouze za plného světla se zbraní v ruce, existují takřka mýtická diskusní fóra, kde se to hemží šílenými matkami, které si po ránu, k obědu i večer dávají půl litru estrogenu denně a které jsou sluníčkovější než sluníčko. Jestliže se do těchto fór dostane příčetná osoba, velmi často se v diskusi ztrácí díky neznalosti lokálního žargonu. Jelikož jsem ale osvětář, rád bych uvedl na pravou míru některé základní pojmy.

30.3.2015 v 10:16 | Karma: 37,91 | Přečteno: 9191x | Diskuse| Ostatní

Dominik Landsman

Jak se připravit na dítě

Příchodem dítěte se všechno mění. Nastolený řád padá a je nahrazen chaosem a zmarem. Jeden by řekl, že se na to nedá připravit, avšak pravidelným tréninkem lze dopady narození dítěte zmírnit.

16.3.2015 v 10:52 | Karma: 32,81 | Přečteno: 6572x | Diskuse| Ostatní

Dominik Landsman

Abeceda rodičovství

Dnes si v rychlosti prosvištíme základy rodičovství a nejdůležitější pojmy.

4.3.2015 v 9:20 | Karma: 26,71 | Přečteno: 5032x | Diskuse| Ostatní

Dominik Landsman

Dítě nebo pes?

„S přítelem jsme se rozhodli, že si pořídíme pejska, abychom se připravili na dítě“. Toto je věta, se kterou jsem se setkal již několikrát a která mě naprosto fascinuje. Líbí se mi hlavně ta upřímná naivita. Z toho důvodu jsem se rozhodl, že udělám vysoce fundované rešerše k této problematice, aby bylo jasno.

3.3.2015 v 9:41 | Karma: 38,13 | Přečteno: 8002x | Diskuse| Ostatní

Dominik Landsman

Mistrovství světa otců

Minulý týden proběhlo pod záštitou světové organizace zdraví, krásy a nevyspání mistrovství světa otců, veřejnosti spíš známé pod názvem mistrovství ve fotrovství.

2.3.2015 v 8:54 | Karma: 20,55 | Přečteno: 2105x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Lídr kandidátky AfD propustí asistenta podezřelého ze špionáže, do voleb půjde

24. dubna 2024  10:12,  aktualizováno  10:32

Europoslanec a lídr kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) Maximilian Krah i přes obvinění svého...

Žena, která skočila s dětmi do Macochy, nechala dopis. Policie případ odložila

24. dubna 2024  10:22

Sebevražedný skok ženy se dvěma malými dětmi do propasti Macocha v Moravském krasu loni v létě...

Vyberte si jednotku a pozici. Ukrajina se snaží nalákat nové rekruty

24. dubna 2024  10:01

Daleko od zákopů, v nových centrech po celé Ukrajině, nabízejí civilní náboráři vyzbrojení...

KOMENTÁŘ: Na vině je přece vždycky žena... Feriho případ odstartoval změny

24. dubna 2024

Premium Tři roky nepodmíněně a zaplacení odškodného třem obětem. Takovým potvrzením rozsudku v pondělí...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4533x
Svého času na Mateřské dovolené autor knížky Deníček moderního fotra
Až budu velký, budu kosmonaut nebo učitelka