Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Češi rozjíždějí kosmický program. Vladimír Remek poletí na Jupiter

Česká republika se hodlá zařadit po bok vesmírných mocností typu USA, Čína, Rusko, Indie nebo Vatikán (tam do nebíčka létají všichni již pár století) a rozjíždí vlastní kosmický program. Ústřední osobou tohoto opulentního programu nebude nikdo jiný, než protřelý kosmonaut, člověk s vizí a tahem na branku, milovník sudoku, Vladimír Remek.

Kosmonaut Vladimír Remek bude opět šťastný

„Dobývání vesmíru je nyní naší prioritou. S novou vládou přichází i nová, neotřelá opatření, která povedou ke stabilitě státu. Vláda Petra Nečase zdevastovala naší ekonomiku natolik, že jiné východisku si snad dnes ani nedokážu představit. Kolonizace vesmíru je tedy naše poslední šance. Měli jsme to dokonce ve volebním programu a my naše voliče nezklameme“. Nechal se slyšet nový premiér Bohuslav Sobotka ve svém překvapivém projevu ve stanici metra – Kačerov. Nakonec dodal, že kolonizace vesmíru nám přinese spoustu zlata, hedvábí a žen a za mohutného aplausu zabloudivších Japonských turistů slavnostně nastoupil do vagónu metra.

Co se týče financování kosmického programu, tak zde se stane Česká republika naprosto soběstačná. Premiér Sobotka se nechal slyšet, že zruší ministerstvo obrany a veškeré prostředky ze zrušeného ministra půjdou na financování výzkumu a na průvody s konfetami pro Vladimíra Remka. Na dotaz, zda se neobává toho, že tím pádem bude naše země bez obrany, premiér hbitě zareagoval, že od nynějška nás bude bránit pan Remek přímo z vesmíru svým fotonovým dělem.

„Já jsem připraven. Byl jsem vždy připraven a budu připraven navždy. Díky mému angažmá na ambasádě v Rusku již druhým měsícem postupně v baťohu převážím o víkendech kusy ruského raketoplánu Solnikov. Již jsme dali dohromady pilotní kabinu a vstupní dveře. Ještě pár měsíců a dovezu kompletní raketoplán. Vše je na nejlepší cestě. Každý den udělám deset leh sedů, abych byl ve formě a před spaním vždy sleduju film Armaggedon s Brucem Willisem, pro navození atmosféry a udržení se ve stavu permanentní nažhavenosti.

Vše ale mohlo být jinak. Jmenování Vladimíra Remka kosmonautem provázela roztržka mezi prezidentem Milošem Zemanem a tehdejším ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem ohledně způsobilosti. Ministr zahraničí se nechal slyšet, že Vladimír Remek už není žádný jura a hlavně ho zaráželo, že Miloš Zeman jmenoval kosmonautem i Livii Klausovou. Bezprostředně po jmenování  svolal Karel Schwarzenberg tiskovou konferenci. Bohužel mu nebylo rozumět, takže se můžeme pouze domnívat, o čem tehdejší ministr zahraničí tři hodiny plameně hovořil.

Kosmický program je aktuálně v plném proudu a pouze se čeká, až Vladimír Remek postupně z Ruska doveze raketoplán. Nicméně i přes nespornou profesionalitu pana Remka panují obavy ohledně složení týmu, kdy se objevily spekulace, že se jedná o takzvané trafiky. Tyto spekulace rázně odmítá předseda kosmické komise Michal Hašek stejně jako generální Manažer vesmírného programu Vladimír Špidla. Vedoucí vědeckého týmu Jaroslav Tvrdík se dokonce hodlá kvůli tomuto nařčení soudit.

Na veřejnost také unikla utajovaná varianta, takzvaný plán B. Pokud se vesmírným inženýrům pod taktovkou Jaroslava Tvrdíka a Vladimíra Špidly nepodaří zkonstruovat raketoplán, bude Vladimír Remek na Jupiter vyslán stopem. Vláda si již pro tyto případy pronajala malý prostor u krajnice na dálnici D1 kousek za Prahou a vyhlásila výběrové řízení na výrobu tabule s nápisem Jupiter za padesát milonů korun, kterou by Vladimír na stopu držel.Pokud se kosmický program osvědčí, má premiér Bohuslav Sobotka v plánu vyslat Livii Klausovou na expedici na Slunce.

Autor: Dominik Landsman | úterý 21.1.2014 11:15 | karma článku: 15,67 | přečteno: 903x
  • Další články autora

Dominik Landsman

Naučný slovník vyšinutých matek

V těch úplně nejtemnějších koutech internetu, kam se běžný člověk odváží pouze za plného světla se zbraní v ruce, existují takřka mýtická diskusní fóra, kde se to hemží šílenými matkami, které si po ránu, k obědu i večer dávají půl litru estrogenu denně a které jsou sluníčkovější než sluníčko. Jestliže se do těchto fór dostane příčetná osoba, velmi často se v diskusi ztrácí díky neznalosti lokálního žargonu. Jelikož jsem ale osvětář, rád bych uvedl na pravou míru některé základní pojmy.

30.3.2015 v 10:16 | Karma: 37,91 | Přečteno: 9192x | Diskuse| Ostatní

Dominik Landsman

Jak se připravit na dítě

Příchodem dítěte se všechno mění. Nastolený řád padá a je nahrazen chaosem a zmarem. Jeden by řekl, že se na to nedá připravit, avšak pravidelným tréninkem lze dopady narození dítěte zmírnit.

16.3.2015 v 10:52 | Karma: 32,81 | Přečteno: 6573x | Diskuse| Ostatní

Dominik Landsman

Abeceda rodičovství

Dnes si v rychlosti prosvištíme základy rodičovství a nejdůležitější pojmy.

4.3.2015 v 9:20 | Karma: 26,71 | Přečteno: 5033x | Diskuse| Ostatní

Dominik Landsman

Dítě nebo pes?

„S přítelem jsme se rozhodli, že si pořídíme pejska, abychom se připravili na dítě“. Toto je věta, se kterou jsem se setkal již několikrát a která mě naprosto fascinuje. Líbí se mi hlavně ta upřímná naivita. Z toho důvodu jsem se rozhodl, že udělám vysoce fundované rešerše k této problematice, aby bylo jasno.

3.3.2015 v 9:41 | Karma: 38,13 | Přečteno: 8002x | Diskuse| Ostatní

Dominik Landsman

Mistrovství světa otců

Minulý týden proběhlo pod záštitou světové organizace zdraví, krásy a nevyspání mistrovství světa otců, veřejnosti spíš známé pod názvem mistrovství ve fotrovství.

2.3.2015 v 8:54 | Karma: 20,55 | Přečteno: 2106x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Pád zhýralého náměstka otřásl Moskvou. Pod Šojguem se houpe židle

25. dubna 2024

Premium Ruskou politickou scénu rozvířil největší korupční skandál od začátku války. Zatčení náměstka...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4533x
Svého času na Mateřské dovolené autor knížky Deníček moderního fotra
Až budu velký, budu kosmonaut nebo učitelka