Český slavík v roce 2036

2. 12. 2013 11:30:00
Píše se rok 2036 a v denním tisku vychází následující článek: Jelikož letos 24.5.2036 zemřel poslední žijící divák Českého slavíka, byl tento pořad zrušen. Připomeňme si proto loňského slavíka, který se stal slavíkem posledním, reportáží novináře a hudebního publicisty Jardy Volného, která vyšla v loňském roce bezprostředně druhý den po galavečeru v deníku Mladá fronta:

Tak jako se každý rok vrací vlaštovky, tak se na naše obrazovky vrací hudebně zábavně soutěžní pořad Český slavík. Lesk této prestižní ceny podle mnohých vybledl již dávno, avšak vysokou úroveň si zachovává nadále. Příkladem laťky pověšené hodně vysoko je bezesporu letošní moderátorské duo Karel Voříšek a Agáta Hanychová-Prachařová-Marešová-Koktová, které povzneslo pojem moderátor do úplně jiné dimenze. Co postrádalo duo na vtipu, pohotovosti a srozumitelnosti, dohánělo lidským teplem a tou pravou člověčinou. Karlovy glosy a improvizace čtená ze čtečky jistě časem zlidoví.

Atmosféra celého galavečeru byla velmi uvolněná, avšak napětí bylo cítit. Interpreti a hybatelé České kultury, kterými byl prošpikovaný celý sál kulturního domu v Horních Cerekvicích, si jistě pomýšleli na příčky nejvyšší.

Před samotným vyhlašováním cen si hvězdné moderátorské duo střihlo humornou etudu, kdy Agáta zapomněla text a neviděla na čtečku, načež se rozbrečela a v slzách prchaje z pódia zakopla a spadla do hlediště. Karel Voříšek duchapřítomně situaci zachránil a začal zpívat státní hymnu.

Atmosféra nemohla být více slavnostnější a mohlo se udělovat. V kategorii skokan roku zvítězila překvapivě skupina Kabát revival revival, která mohutným skokem z 1456. na 1452. místo zbořila hitparády. Cenu (slavíka a bonboniéru „Modré z nebe“) Předal kulturní Atašé presidenta České republiky Tomio Okamury, Zdeněk Bohdan. Cenu převzal bývalý bubeník kapely Kabát revival revival a poděkoval svojí rodině a hlavně matce.

Po vyhlášení skokana začalo přituhovat. Atmosféru pročísl hbitý moderátor Karel Voříšek anekdotou. Jelikož se nikdo anekdotě nesmál, Karel pointu vtipu vysvětlil a opět se nikdo nesmál. Karel se tedy vtipu zasmál sám a pustil na pódium prvního hudebního hosta. Byla jím kapela Lucie, která letos oznámila svůj jubilejní 20. Comeback a po přenosu se opět rozpadla.

Jakmile kapela Lucie opustila pódium, Karel vyhlásil sám od sebe vítěze hvězdy internetu. Jelikož prvních třista umístěných nesplňovalo přísná kritéria úrovně a vážnosti ceny Českého slavíka, vítězství spadlo do klína Mourkovi, zpívajícímu kocourovi, který má na youtubu dvacet pět zhlédnutí.

Následovala další kulturní vložka, kdy vítěz sedmdesáté řady pěvecké soutěže Česko hledá superstar Václav Vaněk zarecitoval svou báseň o jelenech a předal korunku aktuálnímu vítězi Janu Malému. Ten si jí ale dlouho neužije, jelikož příští týden máme finále sedmdesáté třetí řady této soutěže, ze kterého vzejde aktuální vítěz.

Nyní byl čas přitvrdit, a proto Karel Voříšek vyhlásil pánskou volenku. Po té, co Karla po parketu provedl jeho přítel Šimon, mohla se vyhlašovat zpěvačka roku.

Na třetím místě se umístila Iveta Bartošová. Přiznám se, že to byl velký šok. Na pódiu bezvládnou Ivetu dotáhl její manžel, manažer i vykonavatel závěti, Josef Rychtář, který jménem Ivety poděkoval všem, kteří se na Ivetině úspěchu podíleli. Iveta během děkovné řeči bezvládně ležela na pódiu a byla dojatá.

Na druhém místě se umístila Helena Vondráčková, která se na galavečer nedostavila, jelikož se soudí se všemi v sále a aktuálně chystá další žaloby.

Na prvním místě se tedy jako každý rok umístila Lucie Bílá, která s sebou na pódiu dotáhla dvěstě sirotků a dokonce i celé osazenstvo z dětské onkologie. Poděkovala hlavně svému malému synáčkovi – čtyřicetiletému Filípkovi, který jí podporuje, bydlí s ní a spí s ní ve vyhřátém pelíšku a z pódia šla rovnou do psího útulku lopatou uklízet psí trus.

Následoval zlatý hřeb a to kategorie zpěvák roku. Na třetím místě se umístil Daniel Landa, alias kouzelník Žito, alias plyšák Artur, alias Svatava Pomněková, alias Helmut Grubber. Dan už si na nic nehraje a cenu si přišel převzít v nacistické uniformě s Orlicí v podpaždí. Během své děkovné řeči nezapomněl poděkovat vůdcovi, ukousl orlici hlavu a odešel do zákulisí.

Na druhém místě se umístil Sagvan Toffi. Sagi se omluvil za nepřítomnost, jelikož zrovna kalil v baru, tak alespoň zaslal pořadatelům svojí podepsanou fotografii.

Na prvním místě se již tradičně umístil Karel Gott, kterého na slavnostní galavečer přivezla jeho dvanáctá žena Irma Gottová přímo z LDNky, kde je mistr odložen na dožití. Mistr cenu dojatě převzal, do mikrofonu párkrát zachrchlal a půl hodiny byl oživován jeho osobním lékařem.

Pak následoval už úplný vrchol soutěže a to absolutní vítěz. Absolutním vítězem byl vyhlášen Karel Gott. Mistr si tentokrát cenu nemohl převzít, jelikož ho zrovna jeho milující osmnáctiletá manželka Irma přebalovala v zákulisí.

Karel Voříšek ukončil přímý přenos hlasitým krknutím a mohlo se jít domů.

Podle všech zúčastněných se letošní ročník obzvláště povedl a utvrdil kvalitu této prestižní ceny.

Autor: Dominik Landsman | pondělí 2.12.2013 11:30 | karma článku: 25.60 | přečteno: 2345x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 16 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 10.41 | Přečteno: 191 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 14.95 | Přečteno: 324 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 4.98 | Přečteno: 97 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.70 | Přečteno: 560 | Diskuse
Počet článků 27 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4532
Svého času na Mateřské dovolené autor knížky Deníček moderního fotra Až budu velký, budu kosmonaut nebo učitelka

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...